9 علت اصلی ایجاد لک های قهوه ای روی پوست صورت + راه های درمان آن

لکهای قهوهای روی صورت مشکل شایع پوستی است که بسیاری از افراد در طول زندگی خود با آن روبهرو میشوند. این لکهها میتوانند به دلایل مختلفی ظاهر شوند. خبر خوب این است که این مشکل پوستی قابل حل است و با استفاده از روشهای گوناگون میتوانید آن را برطرف کنید.
در ادامه این مقاله از مجله تخصصی سوراو با ما همراه باشید تا به طور کامل و جامع با دلایل ایجاد لکهای قهوهای و راههای درمان آن آشنا شوید.
علت های ایجاد لکهای قهوه ای روی صورت
لکهای قهوهای روی صورت، به دلایل متعددی ایجاد میشوند که مهمترین آنها عبارتند از:
1. افزایش ملانین
یکی از مهمترین علت های ایجاد لکهای قهوه ای روی صورت، افزایش ملانین در پوست است که میتواند به واسطه تابش بیش از حد نور خورشید به طور مستقیم، عوامل ژنتیکی، تغییرات هورمونی، مصرف برخی داروها و… اتفاق بیافتد.
2. نور خورشید
نور خورشید شامل اشعههای مضر UVA و UVB است که میتوانند آسیبهای بسیاری به پوست وارد کنند. علاوه بر این، نور خورشید نقش بسیار مهمی در تولید ملانین در پوست دارد و با قرارگیری در زیر تابش مستقیم نور خورشید، ملانین بیشتری در پوست تولید میشود و در نتیجه احتمال ایجاد لکهای قهوهای بر روی پوست، بالا میرود.
3. تغییرات هورمونی
ما در دورههای مختلفی از زندگی، مانند دوران بارداری، قاعدگی و…، تغییرات هورمونی گوناگونی را در بدنمان تجربه میکنیم. تغییر سطح هورمونها در بدن، رابطه مستقیمی با ایجاد لک های قهوه ای روی پوست صورت دارند. از این رو یکی از علت های اصلی تشکیل لکهای قهوه ای روی صورت، تغییرات هورمونی محسوب میشود.
4. مصرف برخی داروها
برخی داروها دارای عوارض جانبی برای بدن هستند که این یکی از این عوارض میتواند افزایش تولید رنگدانههای قهوه ای و به دنبال آن، ایجاد لکهای قهوه ای روی صورت باشد. داروهایی از جمله داروهای استروژن، تتراسایکلین، فنی توئین، کلرپرومازین، داروهای ضد سرطان و ضد مالاریا و…، برخی از این داروهای هستند.
5. التهابات پوستی
در صورتی که التهابات پوستی به درستی درمان نشوند و جای آنها بر روی پوست بماند، امکان دارد که جای آنها بر روی پوست تبدیل به لکهای قهوهای شود.
همچنین التهابات پوستی، تاثیرات زیادی بر فعالیت سلولهای ملانوسیت، دارند و به طور غیر مستقیم، میتوانند باعث افزایش تولید ملانین در پوست شوند. در این صورت نیز التهابات پوستی میتوانند یکی از علت های ایجاد لک های قهوه ای روی صورت، محسوب شوند.
6. کمبود برخی ویتامینها
کمبود برخی از ویتامینها در بدن مانند ویتامین A، E، C، D، B و…، در کنار سایر موارد، میتواند منجر به ایجاد لکهای قهوهای روی پوست صورت و سایر نقاط بدن شود.
7. برخی بیماریها
عموما در بزرگسالان، داشتن برخی بیماریها نظیر تیروئید، کبد چرب، نارسایی کلیوی، روماتیسم، آسم و…، از دلایل اصلی لکهای قهوهای روی صورت است. اگر علت به وجود آمدن لک های قهوه ای روی صورتتان مربوط به بیماریای باشد، لازم است به پزشک متخصص مراجعه نمایید و ابتدا بیماری خود را درمان کنید، سپس به فکر راه حلی برای درمان لک های پوستی خود باشید.
8. عوامل ژنتیکی
فاکتورهای ژنتیک، نقش اساسی در به وجود آمدن لکهای قهوهای روی صورت دارند. به طوری که برخی افراد با توجه به ژنتیک و وراثتشان، با کک و مکهای قهوهای روی پوست صورتشان متولد میشوند. برخی افراد هم با توجه به ژنشان دارای پوستی مستعد لکهای قهوهای هستند.
9. حساسیتهای پوستی
پوست ممکن است نسبت به عوامل گوناگونی حساس باشد و از خود واکنش نشان دهد. در برخی افراد امکان دارد حساسیتهای پوستی به شکل لک های قهوه ای روی پوست ظاهر شوند.
راهکارهایی برای درمان لک های قهوه ای روی صورت
تشخیص علت ایجاد لک های قهوه ای روی صورت، برای انتخاب راهکاری مفید در خصوص درمان لکهای قهوهای روی صورت، اهمیت بسیار بالایی دارد. در نتیجه برای درمان این مشکل پوستی، ابتدا لازم است علت آن را پیدا کنید. پس از شناسایی علت آن، با به کارگیری راه های زیر میتوانید نسبت به درمان لکهای قهوهای روی پوست صورتتان، اقدام کنید:
محافظت از پوست در برابر آفتاب
با توجه به اینکه نور خورشید تأثیر زیادی در افزایش ملانین و ایجاد لکهای قهوهای دارد، مراقبت از پوست در برابر آفتاب اهمیت زیادی پیدا میکند. این کار نهتنها روند درمان را سرعت میبخشد، بلکه تا حدی به بهبود لکههای پوستی نیز کمک میکند.
برای محافظت مؤثر از پوست، استفاده منظم از کرمها و لوسیونهای ضد آفتاب با حداقل SPF 30 ضروری است. همچنین، استفاده از محصولات آرایشی حاوی ضد آفتاب، کلاههای لبهدار و عینک آفتابی میتواند در جلوگیری از تابش مستقیم نور خورشید مؤثر باشد.
برای حفظ سلامت پوست، توصیه میشود در ساعات اوج تابش آفتاب (10 تا 16) از قرار گرفتن مستقیم زیر نور خورشید خودداری کنید و حتی در روزهای ابری نیز ضد آفتاب را فراموش نکنید.
استفاده از راهکارهای طبیعی
در طب سنتی، روشها و درمانهای متنوعی برای کاهش و درمان لکهای قهوهای روی صورت وجود دارد. در ادامه برخی از مؤثرترین و محبوبترین این روشها را با شما به اشتراک میگذاریم:
-
آلوئهورا:
آلوئهورا گیاهی با خواص ضد التهابی و آرامشبخش است که فواید زیادی برای پوست دارد. استفاده منظم از ژل آلوئهورا یا ماسکهای خانگی آن میتواند به بهبود ظاهر لکههای قهوهای و تیره روی پوست کمک کند.
-
زردچوبه:
زردچوبه با خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی خود میتواند در درمان لکهای قهوهای مؤثر باشد. استفاده از ماسک ترکیبی عسل و زردچوبه به صورت روزانه میتواند به روشن شدن و بهبود پوست کمک کند.
-
روغنهای گیاهی:
روغنهای گیاهی با خواص متعددی که دارند، میتوانند تأثیر مثبتی بر سلامت و زیبایی پوست بگذارند. استفاده منظم از این روغنها به کاهش لکههای قهوهای و بهبود وضعیت پوست کمک میکند. برخی از بهترین روغنهای گیاهی برای این منظور عبارتند از:
-
- روغن هسته انگور
- روغن نارگیل
- روغن رزماری
- روغن زیتون
- روغن آرگان
- و سایر روغنهای مفید
استفاده از محصولات پوستی ضد لک و روشن کننده
یکی از مؤثرترین روشها برای درمان لکههای قهوهای روی پوست صورت، استفاده از محصولات پوستی ضد لک و روشنکننده است. در حال حاضر، محصولات متنوعی در بازار وجود دارد که میتوانید برای کاهش و درمان این لکهها از آنها بهره ببرید. برخی از بهترین محصولات ضد لک و روشنکننده که میتوانند به بهبود ظاهر پوست شما کمک کنند، عبارتند از:
-
سرم ضد لک و روشن کننده کلارنس مدل برایت پلاس
سرم ضد لک و روشن کننده کلارنس مدل برایت پلاس، یکی از محصولات شگفت انگیز برند فرانسوی کلارنس است. برند کلارنس برای تولید این سرم پوستی از فناوری جدید و پیشرفته استفاده کرده و همین باعث شده این سرم قابلیت اکسیژن رسانی به پوست را داشته باشد و از طریق افزایش اکسیژن پوست باعث روشن شدن آن شود.
ترکیبات به کار رفته در این سرم، ترکیباتی کاملا ارگانیک هستند. هیالورونیک اسید نیز یکی از ترکیبات موثر موجود در آن میباشد. از دیگر ترکیبات موجود در این سرم میتوان به دانه گیلاس، عصاره طبیعی زنبق دریایی، عصاره گل رز و… اشاره کرد.
-
آمپول حرفهای هانیسول با تکنولوژی MO-A
سرم آمپولی حرفهای هانیسول با تکنولوژی MO-A، یک محصول ضد لک است که نه تنها میتواند لک های قهوه ای پوست صورت شما را درمان کند بلکه میتواند باعث جوانسازی و بهبود ظاهر منافذ پوست شود. به طور کلی این محصول کرهای، با توجه به تکنولوژی پیشرفته و ترکیبات گیاهی ارزشمندی که دارد، دارای خواص متعددی برای پوست میباشد.
برخی افراد با شنیدن نام این محصول، فکر میکنند این محصول یک محصول تزریقی است، در صورتی که صرفا به خاطر برخورداری از فرمولاسیونی غلیظ برای این سرم نام آمپول را انتخاب کردهاند.
کلاژن، مولتی پپتید، آدنوزین، نیاسینامید و… تنها برخی از ترکیبات موجود در این محصول هستند که باعث شده این محصول مزایای بسیاری داشته باشد.
-
آمپول PDRN استر اکشن
آمپول PDRN استر اکشن نیز یک سرم ترمیم کننده، جوانساز، ضد لک و تقویت کننده است که مانند آمپول حرفه ای هانیسول به دلیل فرمولاسیون غلیظی که دارد، به آن سرم آمپول PDRN استر اکشن میگویند.
این محصول دارای ترکیباتی معجزه آسا است که افراد بالای 25 سال، میتوانند از آن استفاده کنند و با مصرف متداول آن باعث تقویت و بازسازی پوست خود شوند و مشکلات پوستی خود نظیر افتادگی، لکها و… را بهبود بخشند.
از ترکیبات مهم این محصول که باعث شده آمپول PDRN استر اکشن، خواص بسیاری داشته باشد، میتوان به PDRN که مخفف عبارت پلی دئوکسی ریبونوکلئوتید بوده و از قسمتی DNA ماهی سالمون تهیه شده، فاکتورهای رشد سلولی، نیاسینامید، کلاژن هیدرولیز شده، سدیم هیالورونات، آدنوزین، سلولهای بنیادی و… اشاره کرد.
-
سرم آلفا آربوتین 2% + هیالورونیک اسید اوردینری
سرم آلفا آربوتین 2% + هیالورونیک اسید اوردینری، یکی از پرطرفدارترین محصولات برند اوردینری است که با استفاده متداول از آن میتوان صاحب پوستی با رنگ یکدست و عاری از هرگونه لک شد.
این سرم با توجه به ترکیباتی که دارد نه تنها میتواند موجب درمان لکهای پوستی شود، بلکه به افزایش جوانی و شادابی پوست کمک میکند.
-
سرم کنسانتره ضد لک قوی بایودرما مدل پیگمنت بیو
سرم کنسانتره ضد لک قوی بایودرما مدل پیگمنت بیو، یک محصول فوق العاده است که میتواند لکهای پوستی ناشی از نور خورشید، افزایش سن، تغییرات هورمونی بارداری، جای زخم و جای جوش و… را رفع کند.
این سرم بایودرما، زیر نظر متخصصان پوست و با استفاده از ترکیباتی قوی مانند ویتامین C، اسید آلفا هیدروکسی و بتا هیدروکسی اسید، فرموله شده است. همچنین دارای فرمولاسیونی غیر کومدوژنیک میباشد. در نتیجه افرادی که دارای پوست مستعد جوش هستند نیز میتوانند با خیال راحت از این سرم استفاده کنند و از مزایای استفاده آن، بهره مند شوند.
-
به کارگیری درمانهای تخصصی
درمانهای تخصصی، به عنوان آخرین روشهای درمانی برای درمان لک های قهوه ای روی پوست صورت، پیشنهاد میشوند.
در دنیای امروز و با پیشرفت دانش و تکنولوژی، درمانهای تخصصی متنوعی برای رفع لکههای پوستی وجود دارد. از جمله این روشها میتوان به لیزر درمانی، میکرودرم ابریژن، سرما درمانی (کرایوتراپی)، و پیلینگ و لایهبرداری شیمیایی تخصصی اشاره کرد. این درمانهای تخصصی میتوانند بهطور مؤثری به بهبود و درمان لکههای پوستی کمک کنند.
توجه داشته باشید که استفاده از هر یک از این روشها باید زیر نظر پزشک متخصص یا اسکین کر صورت بگیرد.
سخن پایانی
لکهای قهوهای روی صورت، مشکلی است که بسیاری از افراد در طول زندگیشان با آن مواجه میشوند و با توجه به پیشرفت تکنولوژی و دانش، راه های بسیار متعددی برای درمان آن به وجود آمده است. مهمترین نکتهای که در خصوص درمان این مشکل پوستی وجود دارد این است که قبل از به کارگیری هر یک از آنها، با یک متخصص پوست یا اسکین کر، مشورت کنید. آنها میتوانند با شناخت علت اصلی ایجاد لک های قهوه ای روی صورت، بهترین راه درمان را به شما پیشنهاد کنند.
برای انتخاب بهترین محصول پوستی برای درمان لک های پوست صورتتان نیز میتوانید با کارشناسان سوراو مشورت کنید. کارشناسان سوراو با بررسی ویژگیهای پوستتان میتواند مناسبترین محصول را به شما پیشنهاد دهند.