محصولات جدید و باور نکردنی به زودی در سوراو
علاقه مندیها پاسخ به سؤالات

روغن اسنشیال اویل چیست و کاربرد آن؟

اسنشیال اویل چیست و چه کاربردی دارد

 

همه ما از بوییدن گل‌ها لذت می‌بریم و احساس آرامش می‌کنیم. این احساس به مواد فرار درون گلبرگ‌ها مربوط می‌شود که به آن، اسنشال اویل می‌گوییم. اما کاربرد روغن اسنشیال به همینجا ختم نمی‌شود و خواص درمانی بیشتری مخصوصا درمورد پوست، برای آن ذکر می‌شود. برای آن‌که بدانید اسنشیال اویل چیست، چه کاربردهایی برای پوست دارد و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد، تا پایان مقاله همراه ما باشید.

اسنشیال اویل چیست؟

 

Essential Oil یا اسانس‌ها، عصاره غلیظ گیاهان مختلف هستند که نسبت به خود گیاهی که از آن استخراج می‌شوند، بوی قوی‌تری دارند. میزان سطح مواد فعال در اسانس‌ها زیاد است و بسته به میزان مواد گیاهی موردنیاز برای تهیه اسانس، می‌تواند متفاوت باشد. علیرغم وجود کلمه oil در نام آن‌ها، اسانس‌ها روغن نیستند و حالت چربی ایجاد نمی‌کنند. اما به‌دلیل آن‌که مواد شیمیایی تشکیل‌دهنده آن‌ها در ترکیبات روغنی درون گیاه محلول هستند، به آن‌ها اسنشال اویل گفته می‌شود. تولیدکنندگان برای استخراج این ترکیبات معمولا از این دو روش استفاده می‌کنند:

تقطیر با بخار یا آب: طی این فرآیند، آب یا بخار داغ را از گیاهان عبور می‌دهند و به‌این ترتیب ترکیبات ضروری یا اسانس از مواد گیاهی خارج می‌شود. گلاب‌گیری، یکی از معروف‌ترین روش‌های تولید اسانس به‌وسیله تقطیر با بخار آب است.

پرس سرد: در این روش، با فشار مکانیکی یا له‌کردن مواد گیاهی، اسانس یا روغن را از آن خارج می‌کنند. یک مثال ساده برای این روش، ترشح بوی تازه لیمو پس از فشردن یا چلاندن پوست آن است.

 

اسنشال اویل چیست و چه کاربردی دارد؟

اسنشال اویل چیست؟

کاربردهای مختلف اسنشیال اویل چیست؟

 

اسنشیال اویل در آروماتراپی، صنایع غذایی و تولید آفت کش کاربرد دارد و بسیاری از آن‌ها دارای خواص ضدعفونی‌کنندگی هستند. در موارد بهداشتی و درمانی، تولیدکنندگان از روغن‌های ضروری در ساخت طیف وسیعی از محصولات استفاده می‌کنند. در صنعت آرایشی و بهداشتی، اسانس برای افزودن عطر به لوازم آرایشی، کرم‌ها و شوینده‌های بدن به‌کار می‌رود. به‌علاوه بسیاری از این روغن‌ها دارای خواص آنتی‌اکسیدانی هستند و به‌همین دلیل در محصولات مراقبت از پوست، وجود دارند.

 

پزشکان و متخصصان طب طبیعی مانند آروما تراپیست‌ها، از روغن‌ اسنشیال برای رایحه درمانی استفاده می‌کنند. آن‌ها معتقدند تنفس اسنشیال اویل و ورود آن‌ها به ریه باعث واردشدن ترکیبات مفید به جریان خون و اثرگذاری روی بدن می‌شود. اگر شما هم تابه‌حال از بخار منتول موجود در نعنا برای بازکردن بینی و پاکسازی سینوس‌ها استفاده کرده‌اید، پس با آروماتراپی آشنا هستید.

 

تاکنون بیش از ۹۰ نوع اسنشال اویل استخراج شده‌است. اما محبوبترین اسانس‌های موجود در بازار عبارتند از:

  • اسطوخودوس
  • نعناع تند
  • درخت چای
  • لیمو
  • نارنگی شیرین
  • اکالیپتوس
  • پرتقال
  • بابونه
  • یلانگ یلانگ

در پاسخ به این سوال که کاربردهای درمانی اسنشیال اویل چیست، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود سردردهای میگرنی
  • رفع یبوست
  • بهبود افسردگی
  • درمان عفونت‌های سینوسی
  • بهبود درد عضلانی
  • رفع اضطراب و استرس
  • بهبود خواب
روغن اسنشیال چیست و چه کاربردی دارد؟

انواع روغن اسنشیال چیست؟

روغن اسنشیال مناسب برای انواع پوست‌

 

علاوه‌بر کاربرد مختلف اسانس‌ها برای بدن، براساس نوع و نیاز پوست نیز می‌توانید از خواص روغن‌های گیاهی استفاده کنید.

 

اسنشیال اویل برای خشکی پوست

خشکی پوست می‌تواند در مواقع خاصی از سال و همچنین در محیط زندگی خشک و بیابانی رخ دهد. به‌علاوه سن بالا باعث کاهش فعالیت غدد چربی می‌شود و خشکی پوست را تشدید می‌کند. همراه با کرم و مرطوب‌کننده‌های مختلف، می‌توان از روغن‌های اسنشیال برای بهبود آن کمک گرفت.

 

  • اسطوخودوس

ممکن است نام عصاره اسطوخودوس را برای بهبود خواب و افزایش آرامش شنیده باشید. اما دیگر کاربرد این اسنشیال اویل چیست؟ روغن لاوندر می‌تواند به تعادل سطح رطوبت در پوست کمک کند و قرمزی، التهاب و خشکی آن را بدون ایجاد چربی زیاد، بهبود ببخشد.

 

  • بابونه

بابونه حاوی آزولن است که به‌عنوان یک افزایش‌دهنده رطوبت و کاهش‌دهنده التهاب شناخته می‌شود. اما چنانچه سابقه «آلرژی راگوید» دارید، بهتراست از این گیاه دوری کنید.

 

  • چوب صندل

این اسانس حاوی ترکیباتی است که می‌تواند برای کاهش التهاب و درعین‌حال افزایش رطوبت در پوست موثر باشد.

 

اسنشال اویل چیست و چه کاربردی دارد؟

اسنشال اویل چیست و چه فوایدی دارد؟

اسنشیال اویل برای پوست چرب

اگر غدد چربی شما بیش‌ازحد فعال باشد، چربی پوست افزایش می‌یابد. عواملی مانند رطوبت، گرما و هورمون‌ها نیز می‌توانند باعث چربی پوست شوند. این روغن های‌ اسنشیال ممکن است به رفع مشکلات پوست چرب به شما کمک کند.

 

  • مریم گلی

مریم گلی به دلیل داشتن ترکیبات فعال مانند لینالیل استات و ژرانیل، به‌عنوان یک اسنشال اویل برای کنترل چربی و آکنه شناخته می‌شود.

 

  • رزماری

اسانس رزماری دارای خواص ضدالتهابی، ضدتحریک و ضددرد است اما برای پوست، کاربرد این اسنشیال اویل چیست؟ ترکیبات استری موجود در آن می‌تواند به جلوگیری از چربی اضافی کمک کند. محققان معتقدند این ماده حتی باعث رفع چربی و شوره سر و تحریک رشد موها می‌شود.

 

  • شمعدانی

روغن شمعدانی(ژرانیوم)، با خواص قلیایی خود، تعادل چربی‌های پوست را به حالت اولیه برمی‌گرداند. به‌همین دلیل یک ماده کلیدی در تولید صابون‌ها محسوب می‌شود و سطوح هیدراتاسیون پوست را بهبود می‌دهد.

 

  • نرولی

این اسانس معطر از شکوفه پرتقال یا بهارنارنج گرفته می‌شود و ازجمله روغن‌های حاوی سیترال است. به‌همین دلیل می‌تواند بدون ایجاد خشکی، به تعادل چربی پوست کمک کند.

 

اسنشال اویل برای پوست حساس

انواع پوست چرب یا خشک، می‌تواند حساس هم باشند و گاهی اوقات درکنار آلرژی، اگزما و سایر بیماری‌های پوستی مشاهده می‌شوند. اگر پوست حساسی دارید، از روغن‌های بسیار اسیدی مثل لیمو و علف لیمو خودداری کنید. روغن‌های زیر، برای این مدل پوست بی‌خطر است:

  • اسطوخودوس
  • کندر
  • چوب صندل
اسنشیال اویل چیست و چه کاربردی دارد؟

انواع کاربرد روغن اسنشیال چیست؟

اسنشیال اویل برای پوست مستعد آکنه

در افراد با پوست مستعد آکنه، آنچه بیشتر از هرچیزی اهمیت دارد، حذف باکتری و چربی‌های اضافی پوست، بدون ایجاد خشکی است. چراکه خشکی می‌تواند باعث افزایش چربی پوست باشد. التهاب، از دیگر عوامل موثر در بروز آکنه است و یک اسانس مناسب این نوع پوست باید دارای خواص ضدالتهابی باشد. بااین حساب برای پوست مستعد آکنه، موثرترین اسنشیال اویل چیست؟

 

رزماری و کندر هر دو برای درمان آکنه از طریق کاهش باکتری و التهاب، شناخته‌شده‌اند. مریم گلی نیز برای رفع آکنه و پوست‌های چرب استفاده می‌شود. از دیگر روغن‌های موثر در بهبود آکنه می‌توان به این موارد اشاره کرد:

 

  • لیمو

این اسنشیال اویل از پوست مرکبات گرفته می‌شود و به مبارزه با التهاب و رادیکال‌های آزاد عامل آکنه و پیری پوست می‌رود.

 

  • علف لیمو

علف لیمو یک قابض طبیعی است و با عمل آنتی باکتریال خود با جوش‌ها مبارزه کرده و درعین‌حال سلول‌های مرده سطح پوست را ازبین‌می‌برد.

 

  • دارچین

اسانس دارچین، به‌دلیل داشتن سینامیک‌اسید، خواص آنتی‌اکسیدانی دارد و یک ضدالتهاب قوی محسوب می‌شود.

 

  • درخت چای

این روغن از درخت چای یا melaleuca به‌دست می‌آید و یکی از مهمترین ضدعفونی‌های طبیعی است. بنابراین در مبارزه با باکتری‌ها و التهاب‌های موثر در بروز آکنه نقش دارد.

 

اسنشیال اویل برای مقابله با تیرگی پوست

تفاوتی نمی‌کند که تیرگی پوست ناشی از آکنه باشد یا در اثر افزایش سن و قرارگرفتن در معرض نور خورشید ایجاد شود. انواعی از روغن اسنشیال برای یکدست‌شدن رنگ پوست، به کمک شما می‌آید. برای جلوگیری از هایپرپیگمنتیشن، موثرترین اسنشیال اویل چیست؟

 

  • انار

روغن انار دارای خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی است و پوست را سالم و یکدست می‌کند.

 

  • نارنگی

این اسنشال اویل نیز دارای خواص انتی‌‌اکسیدانی بالایی است و باعث افزایش صافی و یکدست‌شدن پوست می‌شود.

 

  • یلانگ یلانگ

اسانس به‌دست آمده از درخت کانانگا با نام یلانگ یلانگ، به‌دلیل توانایی ایجاد تعادل ذهنی و فیزیکی شناخته می‌شود. اما طبق مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۵ انجام گرفت، این ماده می‌تواند به جلوگیری از بروز رنگدانه‌های پوست کمک کند.

 

روغن اسنشیال چیست و چه کاربردی دارد؟

اسنشال اویل چیست و چه کاربردی دارد؟

طرز استفاده از روغن اسنشیال چیست؟

 

اسانس‌ها یا استنشاق می‌شوند و یا مستقیما روی بدن زده می‌شوند. اما بلعیدن آن‌ها خطرناک است. قبل از استفاده موضعی، برای اطمینان از عدم حساسیت، حتما تست پچ انجام دهید. برای تست پچ، ابتدا مقداری از روغن رقیق‌شده را روی بخش کوچکی از پوست مثلا ساعد دست بمالید. بعد از ۲۴ ساعت پوست را ازنظر واکنش آلرژیک بررسی کنید و سپس روی ناحیه بزرگتر بدن بزنید. اما ۳ روش مصرف اسنشیال اویل چیست؟

 

  • دستگاه پخش‌کننده(Diffuser)

دیفیوزر، دستگاه‌های مخصوص پراکنده‌کردن اسانس در هوا است تا بتوانید به‌راحتی آن را استنشاق کنید. از این دستگاه در آروماتراپی استفاده می‌شود  اما نمی‌توان برای بهبود کیفیت پوست از آن کمک گرفت.

 

  • ماساژ و استفاده مستقیم

برای درمان بیماری‌های پوستی، بهترین روش، مصرف موضعی روغن‌های اسنشیال است. برای این کار، ابتدا باید اسانس را با روغن حامل مانند روغن بادام یا روغن زیتون رقیق کنید. در هر قاشق غذاخوری روغن حامل، چند قطره اسانس بریزید و سپس روی پوست خود ماساژ دهید تا کاملا جذب شود.

 

  • حمام

حمام‌کردن با اسنشال اویل می‌تواند برای درمان انواع بیماری‌های پوستی مخصوصا در مناطق دور از دسترس مانند کمر، مفید باشد. حداکثر ۱۰ قطره روغن اسنشیال را به وان حمام خود اضافه کنید و مدتی درون آن بمانید.

 

اسنشیال اویل چیست و چه کاربردی دارد؟

استفاده از دستگاه دیفیوزر در آروماتراپی

خطرات احتمالی استفاده از اسنشال اویل چیست؟

 

بسیاری از مردم تصور می‌کنند که به‌دلیل طبیعی و گیاهی بودن اسانس‌ها به‌معنای بی‌خطربودن و عدم ایجاد عوارض جانبی است. اما این موضوع صحت ندارد و ممکن است افراد مستعد آلرژی، پس از مصرف دچار عوارض زیر شوند:

تحریک و سوزش: برای جلوگیری از این موضوع حتما از روغن حامل و تست پچ کمک بگیرید.

حملات آسم: هرچند روغن اسنشیال برای استنشاق بی‌خطر است اما افراد دارای آسم باید در استفاده از آن دقت کنند.

سردرد: بسیاری از اسانس‌ها به بهبود سردرد کمک می‌کند اما استنشاق بیش‌ازحد آن برعکس ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد سردرد شود.

 

نتیجه‌گیری و سخن پایانی

 

اسنشیال اویل چیست؟ مواد غلیظ، فرار و معطر به‌دست آمده از گیاهان را اسنشال اویل می‌گویند. بسته به گیاهی که اسانس از آن استخراج می‌شود، در ایجاد آرامش و خواب راحت، رفع افسردگی، استرس و اصظراب، بهبود سردرد، درمان عفونت و حفظ سلامت پوست، کاربرد دارد. اما فراموش نکنید قبل از استفاده، از عدم ایجاد التهاب و آلرژی در پوست خود مطمئن شوید. اگر شما هم تجربه‌ای در زمینه مصرف روغن اسنشیال دارید، حتما در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.

دیدگاه‌ها ۰

برای اطلاع از آخرین اخبار و جشنواره ها در خبرنامه سوراو عضو شوید: